Pečené čevabčiči trochu jinak recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
6 porcí brambory
1 ks cibule
2 - 3 lžičky plnotučná hořčice
1 lžička sójová omáčka
1 lžička mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kg mleté maso mix

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mleté maso, ochutíme kořením a tvoříme válečky o velikosti palce

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si plechy s pečícím papírem. Na plechy skládáme válečky, netřeba přehnaného odstupu - nenabývají, spíš naopak. Jakmile je plech vyplněný, vložíme jej do trouby a pečeme beze změny teploty cca 35 minut. Nezapomeneme válečky v polovině pečení obrátit, ať jsou z obou stran krásně zlatavé

  3. Dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Nyní využijeme volného času a nakrájíme si cibuli na plátky půlkoleček - nakrájenou necháme v misce. Poté si připravíme klasický okurkový salát ze dvou salátových okurek nastrouhaných na hrubém struhadle a v míse smíchaných s vodou, trochou octa, pepřem, solí a cukrem. Salát dodá celému pokrmu osvěžující šmrnc

  4. Po uplynutí doby pečení čevabčiči by měly být již uvařené i brambory, a proto je čas vše naaranžovat na talíř, ozdobit krájenou cibulí a přidat trochu hořčice. Pečené čevabčiči trochu jinak můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!