Čevabčiči na červeném zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks vejce 2 ks cibule 1 ks pečivo 0.5 hlávky červené zelí 3 lžíce hladká mouka 300 g mleté maso podle chuti koření na mleté maso sůl, pepř
Postup Čevabčiči na červeném zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mleté maso, vejce, pečivo namočené ve studené vodě, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce hladké mouky, rozetřené stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžičku koření pro mletá masa a vše důkladně promícháme. Z připravené masové hmoty tvoříme šišky. Ty osmažíme po všech stranách na oleji.
Červené zelí omyjeme ve studené vodě, najemno nakrájíme a vaříme v osolené vodě 15-20 minut. Slijeme většinu vody a část v zelí ponecháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme hladkou moukou. Takto připravenou cibuli smícháme s uvařeným zelím a ještě 3 minuty povaříme. Čevabčiči podáváme položené na červeném zelí s vhodnou přílohou.