Čevabčiči na červeném zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks vejce
2 ks cibule
1 ks pečivo
0.5 hlávky červené zelí
3 lžíce hladká mouka
300 g mleté maso
podle chuti
koření na mleté maso
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso, vejce, pečivo namočené ve studené vodě, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce hladké mouky, rozetřené stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžičku koření pro mletá masa a vše důkladně promícháme. Z připravené masové hmoty tvoříme šišky. Ty osmažíme po všech stranách na oleji.

  2. Červené zelí omyjeme ve studené vodě, najemno nakrájíme a vaříme v osolené vodě 15-20 minut. Slijeme většinu vody a část v zelí ponecháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, kterou zaprášíme hladkou moukou. Takto připravenou cibuli smícháme s uvařeným zelím a ještě 3 minuty povaříme. Čevabčiči podáváme položené na červeném zelí s vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!