Česnekové krůtí stehno na červeném víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 snítka rozmarýn
8 ks hřebíček
olivový olej
1 l suché červené víno
1 kg krůtí stehno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší krůtí stehna namočíme do marinády nejlépe přes noc. Marinádu si připravíme z vína, prolisovaného česneku, nasekaného rozmarýnu a pár kousků hřebíčku

  2. Krůtí stehna vyndáme z marinády a přendáme do pekáčku. Stehna potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem

  3. Stehna pečeme na 200 °C prvních 10 minut z každé strany a poté podlijeme přeceděným vínem z marinády. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme doměkka za občasného obracení

  4. Česneková krůtí stehna na červeném víně podáváme s pečeným bramborem a jinou přílohou, která nám chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!