Česnekové kapsy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
4 lžíce olej
sůl
majoránka
cibule
pepř
4 plátky anglická slanina
hermelín nebo niva
4 porce plátky vepřového masa

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme hermelín nebo nivu a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel, dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme česnekové kapsy z pánve a dáme na talíř.

  2. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme česnekové kapsy, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Šťávu můžeme dochutit solí, sojovou omáčkou a podobně.

  3. Hotové česnekové kapsy podáváme s bramborami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!