Pikantní vepřová krkovice na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 2 lžíce majonéza špek 1 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 lžíce čerstvé oregano 4 plátky vepřová krkovice s kostí 1/2 lžičky chilli vločky 3 lžíce marináda Japanese
Postup Pikantní vepřová krkovice na grilu
Postup přípravy receptu
-
Začneme přípravou marinády. Oloupanou cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme. V míse promícháme majonézu s marinádou Japanese, olejem, česnekem, nastrouhanou cibulí, oreganem a chilli vločkami
Vyšší plátky krkovice zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme v chladu nejlépe přes noc rozležet
Rošt grilu potřeme špekem, plátky krkovice očistíme od marinády a maso grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut do propečení. Během pečení maso potíráme marinádou
Grilovanou krkovičku podáváme s oblíbenými dipy, zeleninovými saláty a pečivem, skvěle chutná i s pečeným bramborem.