Pikantní vepřová krkovice na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
špek
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvé oregano
4 plátky vepřová krkovice s kostí
1/2 lžičky chilli vločky
3 lžíce marináda Japanese

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou marinády. Oloupanou cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme. V míse promícháme majonézu s marinádou Japanese, olejem, česnekem, nastrouhanou cibulí, oreganem a chilli vločkami

  2. Vyšší plátky krkovice zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme v chladu nejlépe přes noc rozležet

  3. Rošt grilu potřeme špekem, plátky krkovice očistíme od marinády a maso grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut do propečení. Během pečení maso potíráme marinádou

  4. Grilovanou krkovičku podáváme s oblíbenými dipy, zeleninovými saláty a pečivem, skvěle chutná i s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!