Česnekové bochánky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
tymián
voda
rozmarýn
25 g droždí
olivový olej
350 g hladká mouka
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažné vody s trochou cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek

  2. Mouku vsypeme do mísy a do středu dáme kvásek. Do základu těsta přidáváme vlažnou vodu podle potřeby, tak aby těsto bylo vláčné, hladké, ale nesmí být řídké. Dobře promíchané těsto na česnekové bochánky necháme kynout na teplém místě do zdvojnásobení

  3. Těsto dáme na pomoučněný vál. Těsto znovu prohněteme a vyválíme na slabý plát. Obrácenou sklenkou tvoříme kolečka (bochánky), které ukládáme na plech vymazaný olejem. Každý bochánek potřeme olejem a posypeme hrubou solí a česnekem (podle chuti oreganem nebo rozmarýnem). Špičkami prstů do těsta uděláme důlky. Takto připravené česnekové bochánky necháme stát dalších 15 minut

  4. Vykynuté bochánky pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 - 20 minut dozlatova

  5. Česnekové bochánky podáváme samotné. Dobré jsou i rozkrojené a obložené oblíbenými sýry a salámy třeba ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!