Česneková pomazánka s vařeným vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2-3 ks vejce
50 g rostlinné máslo
100 g smetanový tavený sýr
podle chuti
sůl
pažitka
podle potřeby
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a necháme vychladnout. Pak vejce nastrouháme. Česnek očistíme a utřeme se solí.

  2. Sýr rozetřeme s tukem. Přidáme strouhaná vejce, česnek rozetřený se soli, trochu citronové šťávy a vše důkladně promícháme. Česnekovou pomazánku necháme vychladit a uležet.

  3. Česnekovou pomazánku s vařeným vejcem mažeme na chléb nebo teplé topinky a sypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!