Česneková polévka s vaječnou jíškou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 kostka masox
3 lžíce hrubá mouka
na ozdobu
petrželka
podle chuti
majoránka
sójová omáčka
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí.

  2. Na oleji zpěníme mouku, sejmeme z plotýnky, vmícháme vejce, vrátíme na zeslabený plamen a smažíme, dokud se neutvoří malé žmolky.

  3. Vejce zalijeme vodou, přidáme sůl, masox, sójovou omáčku a pět minut vaříme. Poté přidáme rozetřený česnek, kmín, rozemnutou majoránku a ještě minutu povaříme.

  4. Česnekovou polévku s vaječnou jíškou podáváme sypanou jemně sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!