Červená řepa na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks ředkvička
100 ml kysaná smetana
2 lžíce rostlinný olej
600 g červená řepa
podle chuti
0.5 ks citron
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme a v jemně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Zchladlou řepu oloupeme a nakrájíme na hranolky. Z citronu si vymačkáme šťávu.

  2. Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme hranolky řepy, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a dusíme doměkka.

  3. Ředkvičky očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a smícháme se smetanou. Vše nalijeme na řepu, dobře prohřejeme.

  4. Červenou řepu na smetaně ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!