Rýžové kapsy s lilkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
rajčatový protlak
1 ks lilek
olivový olej
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička sušená petrželka
2 ks barevná paprika
4 ks rýžový papír
chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Lilek omyjeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a lilek s paprikou orestujeme. Osolíme, ochutíme chilli a zalijeme trochou vody. Zelenu podusíme doměkka, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme rajčatový protlak (asi 2 lžíce), petrželku a šťávu necháme úplně vyrestovat

  2. Rýžový papír připravíme podle návodu. Na papír položíme náplň a zamotáme. Můžeme připravit klasický závitek, trojúhelníček apod. Dobře zabalíme, aby nám náplň nevypadla během smažení

  3. Na pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran osmažíme. Papír se nám zatáhne, takže rýžové kapsy budou dobře držet pohromadě

  4. Rýžové kapsy s lilkem dáme na talíře, doplníme čerstvou zeleninou a podáváme s libovolnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!