Červená fazolačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžíce olej
2 ks cibule
1 plechovka rajčatový protlak
500 g párek
2 ks bobkový list
1 plechovka krájená rajčata
500 g bílé fazole
1 lžíce sádlo na smažení
2 lžíce žitná chlebová mouka
1 lžička sušená majoránka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velké bílé fazole propláchneme zalijeme čistou studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Česnek oloupeme, část nasekáme nadrobno a zbytek prolisujeme. Párky nebo točený salám či jinou měkkou uzeninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Vodu od fazolí slijeme, zalijeme je čerstvou vodou, vložíme dva bobkové listy, můžeme přidat kousek mořské řasy (proti nadýmání) nebo špetku jedlé sody (fazole dříve změknou) a uvaříme fazole doměkka.

  3. Cibuli zesklovatíme na sádle, přidáme nasekaný česnek, zaprášíme žitnou hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Dále zarestujeme rajčatový protlak, abychom ho zbavili kyselosti. Uzeninu opečeme na pánvi na lžíci oleje. Vše vmícháme do měkkých fazolí, přidáme krájená rajčata, provaříme a dochutíme solí, promnutou majoránkou nebo čubricou, čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem nebo česnekovou pastou.

  4. Červenou fazolačku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!