Vepřové závitky na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
300 - 400 ml pivo
100 g žampiony
20 g čerstvý zázvor
200 g mleté maso
1 snítka čerstvý tymián
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
1 hrst hladkolistá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky očistíme, osolíme, opepříme a naklepeme. Zázvor a žampiony oloupeme a jemně nasekáme. Tymián nakrájíme najemno. Oloupanou velkou cibuli nakrájíme na kostičky

  2. Připravíme si náplň. Mleté maso promícháme s vejcem se žampiony, zázvorem, tymiánem, solí a pepřem. Touto směsí naplníme naklepané plátky masa, které řádně uzavřeme jehlami nebo nití

  3. V pekáči na rozpuštěném másle necháme zpěnit cibuli, na které závitky ze všech stran opečeme. Maso podlijeme pivem a za občasného přelévání výpekem a pivem pečeme ve středně předehřáté troubě doměkka

  4. Vepřové závitky na pivu podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!