Černá omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
0.5 dl rum
3 lžíce povidla
30 g hladká mouka
50 g vlašské ořechy
200 g sušené ovoce
30 g kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy posekáme nahrubo. Sušené ovoce - hrušky, jablka, švestky - pokud jsou kupované přelijeme vroucí vodou. Ořechy, ovoce a kandovanou kůru dáme do hrnce. Vlijeme trochu vody, osolíme ji a společně povaříme.

  2. Zvlášť si z másla a mouky připravíme tmavší jíšku. Do jíšky vlijeme povařenou směs. Povidla zředíme troškou vody a vmícháme do omáčky. Krátce povaříme a odstavíme. Nakonec do omáčky vmícháme rum.

  3. Černou omáčku podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!