Celozrnný koláč s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 dl vlažná voda
170 ml celozrnná pšeničná mouka bio
125 ml tmavý přírodní cukr bio
2 lžíce Vajahit
60 ml rostlinný olej bio
0.5 balíčku bio prášek do pečiva
170 ml špaldová mouka bio
náplň
250 g bio tvaroh
1 ks bio vejce
1 balíček vanilkový bio cukr
podle potřeby
jedlý olej ve spreji

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C a koláčovou formu vystříkáme jedlým olejem ve spreji.

  2. Z vejce oddělíme žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu.

  3. Do mísy dáme vodu, Vajahit a cukr, a vyšleháme do kašičky. Přisypeme obě mouky, přilijeme olej a opět vyšleháme. Nakonec krátce zašleháme prášek do pečiva a lehounce stěrkou vmícháme sníh ušlehaný z bílku. Vzniklou hmotu rozetřeme do připravené koláčové formy.

  4. Tvaroh vyšleháme se žloutkem a vanilkovým cukrem dohladka a natřeme na připravené těsto.

  5. Celozrnný koláč s tvarohem pečeme v předehřáté troubě přibližně půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!