Celerový salát s kapií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
2 ks celer
1 špetka tymián
3 ks sterilovaná kapie
nálev
cukr
ocet
1 ks bobkový list
nové koření
mletý čený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer nakrájíme na malé kostičky, které uvaříme doměkka v okyselené a okořeněné vodě.

  2. Takto připravený celer vyndáme na mísu, promícháme s nadrobno nakrájenými kapiemi a nakrájenou cibulí, kterou spaříme vodou z celeru. Tuto hotovou zeleninovou směs zakapeme olejem a necháme asi 2 hodiny odležet. Připravený salát dochutíme trochou marinády, ve které se vařil celer.

  3. Celerový salát s kapií podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!