Celerový salát s bramborem a vejci recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce jablečný ocet
1 ks malá cibule
1 ks kyselá okurka
1 ks syrový celer
mletý černý pepř
1 ks střední brambora
200 g majonéza s jogurtem

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a uvaříme v osolené a octem okyselené vodě do poloměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Cibuli oloupeme, spaříme a nakrájíme na jemné kostičky. Kyselou okurku nastrouháme najemno

  2. Vařený celer, vejce a brambor nakrájíme na kostičky, promícháme s cibulí a nastrouhanou kyselou okurkou. Osolíme, opepříme, spojíme majonézou s jogurtem a necháme v chladu rozležet

  3. Celerový salát podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům jako jsou například řízky, ryby a podobně. Salát výborně chutná jako základ při přípravě obložených chlebíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!