Celerový bramborák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 ks vejce
600 g brambory
300 g celer
100 g hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté z nich vymačkáme vodu. Oloupaný celer také nastrouháme, smícháme s bramborami a sójovou moukou nebo vejcem. Směs na brambory ochutíme prolisovaným česnekem a osolíme. Na závěr přidáme mouku, aby nám těsto zhoustlo. Hotové těsto necháme chvíli odstát

  2. Celerové bramboráky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova, ihned po vytažení je klademe na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný tuk. Celerové bramboráky můžeme také připravit v troubě, jsou tak mnohem zdravější

  3. Celerové bramboráky podáváme jako chuťovku či přílohu. Jsou skvělé ještě teplé, ale dají se jíst i za studena, jen už nejsou tak křupavé

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!