Celerová polévka s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce smetana
1 ks celer
50 g niva
2 lžíce olivový olej
600 ml zeleninový vývar
1 ks cibule (velká)
1 lžíce suché sherry

Postup přípravy receptu

  1. Celer a cibuli oloupeme. Celer nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.

  2. V hrnci rozpálíme olej. Vsypeme cibuli a celer a oboje restujeme asi 2 minuty. Pak vlijeme zeleninový vývar a sherry (není nutné). Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Celerovou polévku odstavíme a necháme vychladnout

  3. Studenou polévku rozmixujeme a zvolna přivedeme k varu - mícháme, aby se polévka nepřipálila.

  4. Před podáváním vlijeme do celerové polévky smetanu a nastrouháme na ni nivu. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!