Celerová polévka s houbami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks malá cibule
2 ks velké brambory
1500 ml zeleninový vývar
1 lžíce čerstvý tymián
300 g čerstvé houby
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
100 ml bílé suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli usekáme nahrubo. Lístečky tymiánu usekáme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji zvolna asi 10 minut restujeme nakrájenou cibuli, celer a tymián. Pak vše podlijeme bílým vínem a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina téměř neodpaří. Nyní přilijeme vývar, vložíme brambory, osolíme, opepříme a zvolna vše uvaříme doměkka

  3. Mezitím v jiném kastrůlku na oleji orestujeme houby, osolíme je a opepříme, podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka

  4. Celerovou polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme podušené houby a podle potřeby naředíme vývarem. Vše ještě krátce povaříme, zjemníme smetanou a podáváme

  5. Celerovou polévku s houbami a chutí tymiánu servírujeme v miskách a podáváme s toasty nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!