Celerová podzimní pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
8 ks vejce
1 ks celer
1 sklenka majonéza
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička mletý černý pepř
1 ks střední pórek

Postup přípravy receptu

  1. Středně velký oloupaný celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jeden střední pórek nakrájený na slabá kolečka, dále natvrdo vařená oloupaná a na kostičky (na kráječi na vejce) nakrájená vejce, osolíme, opepříme. Pomazánku je možno dochutit trochou plnotučné hořčice a nakonec vmícháme jednu majonézu.

  2. Celerovou pomazánku mažeme na čerstvé rohlíky nebo veku.

  3. Silná chuť celeru i pórku se majonézou zjemní a není znát - pomazánku si u nás dávají s chutí i menší děti a je ve velké oblibě.

  4. Celerovou podzimní pomazánku lze ochutit podle libosti, možno do ní přidat také mrkev nebo strouhaný tvrdý sýr apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!