Celerová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
250 g brambory
1 dl mléko
250 g celer
50 g balkánský sýr
podle chuti
sůl
pažitka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Obojí uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a vychladlé rozmixujeme.

  2. Mezitím si balkánský sýr nastrouháme najemno. Pažitku očistíme a nakrájíme na delší kousky.

  3. Rozmixovanou směs doplníme máslem, mlékem a ochutíme pepřem. Nakonec vmícháme balkánský sýr a pažitku. Podle chuti ještě osolíme.

  4. Celerová kaše chutná dobře samotná nebo jako příloha k libovějšímu masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!