Celer v oříškovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
500 g celer
4 lžíce citronová šťáva
300 ml zeleninový vývar
na obalení
0.5 lžičky sůl
1 ks vejce
50 g strouhanka
2 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mletý bílý pepř
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
omáčka
sůl
3 lžíce máslo
100 ml mléko
1 lžíce křen
cukr krupice
1 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
na ozdobu
500 g pórek
1 ks červená paprika
1 svazek kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Pórek nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky a ve vroucí vodě 10 minut povaříme. Celer nakrájíme na 1 cm silná kolečka, zakápneme citronovou šťávou a povaříme v zeleninovém vývaru asi 5 minut.

  2. Vejce rozkvedláme a smícháme se solí, pepřem i paprikou. Oříškové lupínky smícháme se strouhankou. Okapaný celer obalujeme v mouce, vajíčku a oříšcích.

  3. Na rozehřátém oleji osmahneme mouku, podlijeme zbylým zeleninovým vývarem a mlékem. Přidáme nakládaný křen a za stálého míchání na mírném plameni 10 minut povaříme. Potom do omáčky přidáme sýr a dochutíme si ji solí, pepřem a podle chuti i cukrem. Odstavíme, přidáme polovinu petrželky a promícháme.

  4. Rozehřejeme olej a plátky celeru opečeme z každé strany asi 3 minuty. Naservírujeme na talíře, obložíme hranolky pórku, přelijeme omáčkou a posypeme nudličkami papriky i petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!