Celer s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2-3 lžíce strouhanka
1 lžíce ocet
100 g tuk
2 ks celer
1 ks zelená paprika
200 g uzené maso
0.5 lžičky drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky a uvaříme je v osolené vodě s octem doměkka. Papriku zbavíme zrníček a spolu s uzeným masem nakrájíme na kostičky.

  2. Papriku smícháme s masem, změklým tukem, solí i pepřem. Do směsi vyklepneme vejce, promícháme a zahustíme strouhankou.

  3. Masovou směsí potřeme v silnější vrstvě plátky celeru a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Celer s uzeným masem pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 - 30 minut. Podáváme s čerstvým nebo opečeným toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!