Carpaccio z tuňáka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrst rukola
250 g čerstvý tuňák
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
zálivka
2 lžíce olivový olej
1 lžička čerstvý zázvor
2 lžíce citronová šťáva
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce červený vinný ocet
100 ml pomerančová šťáva
1 lžička pálivá chilli omáčka
na ozdobu
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. V malém kastrolu přivedeme k varu pomerančovou a citronovou šťávu a necháme svařit na polovinu. Šťávu necháme vychladnout, přimícháme ocet, sójovou omáčku, chilli omáčku, zázvor a vyšleháme s olejem, solí a pepřem.

  2. Tuňáka nakrájíme na plátky, vložíme mezi dva pečící papíry a válečkem je rozválíme na tenké plátky. Plátky opatrně přendáme na talíř vyložený rukolou a pokapeme připravenou zálivkou. Nakonec carpaccio z tuňáka dochutíme mletým pepřem. Na pánvi můžeme ještě orestovat sezamová semínka, vypadají skvěle jako ozdoba.

  3. Carpaccio z tuňáka podáváme s bagetou nebo toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!