Tvarohový koláč bez mouky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
8 kostek hořká čokoláda
2 kelímky polotučný tvaroh
1 balení vanilkový pudinkový prášek
4 lžíce rýžový sirup
3 lžíce bio kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Tvarohy vyndáme do misky a postupně do nich šlehačem zašleháme rozklepnutá vejce, rýžový sirup a pudinkový prášek. Místo sirupu lze použít i med či jiné oblíbené sladilo

  2. Dortovou formu nebo malý pekáček vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme tukem. Až bude těsto pěkně spojené se všemi surovinami, tak cca půlku nalijeme do formy. Do zbylé poloviny těsta zašleháme kakaový prášek. Díky tomu bude koláč hezky dvoubarevný. Druhou půlku, teď již kakaového těsta, naléváme na světlé těsto cik cak. Na závěr po koláči rozmístíme kostičky kvalitní hořké čokolády

  3. Tvarohový koláč bez mouky pečeme na 180 °C 20 minut. Poté stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě cca 30 minut

  4. Tento tvarohový koláč si můžeme dopřát i ve večerních hodinách, je to téměř samá bílkovina, až na těch pár kostiček čokolády, které nikomu neublíží. I oslava narozenin v pozdních hodinách může být ve zdravém a chutném stylu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!