Plněné masové cannelloni recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
400 ml vývar
3 lžíce máslo
1 ks klobása
100 g parmazán
3 ks bobkový list
1 lžíce olivový olej
3 lžíce hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
750 g vepřová plec
1 lžička čerstvý tymián
3 ks sušená rajčata
mletý černý pepř
2 lžičky bazalkové pesto
1/4 lžičky strouhaný muškátový oříšek
4 ks čerstvé rajče
250 g těstoviny cannelloni

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme nadrobno, sušená rajčata necháme okapat a stroužky česneku sloupneme. Pak všechny tyto suroviny spolu s olivovým olejem, bazalkovým pestem a čerstvým tymiánem jemně umeleme. Pak masovou směsí naplníme cannelloni

  2. Větší rajčata na několika místech nakrojíme, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pak si připravíme omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, ochutíme solí, pepřem a spolu s bobkovým listem zvolna vaříme alespoň 15 minut. Hustou omáčku zjemníme smetanou a ochutíme muškátovým oříškem

  3. Dno zapékací mísy potřeme omáčkou a poklademe v jedné vrstvě naplněnými cannelloni. Na ně rozložíme plátky rajčat, posypeme parmazánem a zalijeme omáčkou. Plněné masové cannelloni pečeme zakryté v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut

  4. Plněné masovvé cannelloni podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!