Candát na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 ks cibule
2 dl smetana
800 g candát
1 dl červené víno
podle chuti
sůl
tymián
0.5 ks pórek
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, pórek očistíme. Candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme limetkou.

  2. V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Mírně osmahneme. Do tohoto základu vložíme candáta, podlijeme vínem, přelijeme smetanou a posypeme tymiánem.

  3. Candáta na víně pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

  4. Upečeného candáta na víně podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!