Domácí špenátové pesto recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
50 ml olivový olej
250 g listový špenát
50 g loupané mandle
50 g balkánský sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špenát omyjeme a necháme oschnout. Česnek oloupeme a balkánský sýr pokrájíme na kostičky

  2. Do mixéru vložíme mandle, česnek a listy špenátu. Vše rozmixujeme a dohladka a potom postupně přidáváme sýr a přiléváme olej. Mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká, krémová hmota. Podle chuti pesto opepříme a přisolíme

  3. Domácí špenátové pesto přendáme do sklenice a necháme řádně vychladnout

  4. Takto připravené špenátové pesto podáváme jako přílohu k minutkovým masům, rybám, těstovinám. Můžeme jej použít i při přípravě majonézových dipů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!