Čalamáda ze zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cukr
0 l olej
0 l ocet
0 kg cibule
0 kg mrkev
2 kg zelí
1 balíček Deko
1 kg barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zelí, cibuli, papriky očistíme a nakrájíme najemno. Dáváme do větší mísy, aby šlo vše pěkně promíchat. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev.

  2. Vsypeme celé Deko, cukr, vlijeme ocet i olej. Promícháváme - nejlépe se to dělá rukama. Nepřidáváme žádnou vodu! Necháme chvíli stát, zelenina pustí sama dost šťávy.

  3. Připravenou čalamádu plníme do sklenic, trochu zmáčkneme. Pak sterilujeme asi 10 minut.

  4. Zelná čalamáda se hodí k různým pokrmům - čalamádou doplníme pečená i grilovaná masa, zapékané těstoviny nebo brambory, hranolky a minutky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!