Čalamáda z růžovek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks cibule
1 balíček Deko
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
500 g růžovka

Postup přípravy receptu

  1. Z růžovek zpracováváme pouze hlavy, které ještě lépe oloupeme.

  2. Hlavičky nakrájíme, povaříme a necháme okapat. Ještě teplé růžovky smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a paprikou a přelijeme teplým nálevem z deka. To připravíme podle návodu na obalu. Řádně promícháme.

  3. Čalamádu z růžovek plníme do sklenic, uzavřeme a sterilizujeme 30 minut při 80 °C.

  4. Čalamádu z růžovek skladujeme v chladu a temnu. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!