Bylinkový velikonoční sýr recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
10 ks vejce
1 l mléko
bazalka
mletý pepř
provensálské koření
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci dáme vařit mléko. Mezitím si v míse rozbijeme vejce. Když začne mléko trochu vařit, lehce vmícháme vejce. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a bylinky

  2. Na mírném ohni směs mícháme, dokud nezhrudkovatí. Mezitím si připravíme gázu, kterou dáme na cedník. Uvařený sýr vlijeme na gázu a silně svážeme do uzlíku

  3. Sýr necháme až do vychladnutí v gáze. Sýr podáváme s mazancem, čabajkou a dalšími velikonočními pochutinami

  4. Doporučuji přípravu sýru z domácího mléka a vajec.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!