Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 dl olej
1 lžička sůl
10 ks brambory
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečup
1 špetka vegeta
feferonky
2 ks klobása
600 g kuřecí prsa
1 špetka kari koření
20 dkg anglická slanina
1 balíček tatarská omáčka
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme kuřecí maso se lžící kečupu, hořčice, oleje a špetky vegety, soli a pepře. Zamícháme a necháme odležet. Mezitím oloupeme 4 cibule a nakrájíme je na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na čtverečky a klobásu na kolečka

  2. Odležené maso napichujeme na jehly společně s anglickou slaninou a kolečky cibule s klobásou. Klademe na vymaštěný plech. Ražniči dáme zprudka zapéct na 200 °C na 8 minut. Poté podlijeme 1 dl vody, teplotu stáhneme na 180 °C a mírně pečeme 30 minut

  3. K tomu si oškrábeme 10 menších brambor, které nakrájíme na hrubší kolečka. V míse smícháme brambory se lžící oleje, lžičkou soli a kari kořením. Brambory poklademe na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě při 230 °C

  4. K tomu si připravíme ďábelskou omáčku. Sáček tatarské omáčky smícháme s kečupem. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, pálivou papriku nebo feferonky. Tento pokrm můžeme ještě obohatit zeleninou

  5. Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!