Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
1 dl olej
1 lžička sůl
10 ks brambory
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečup
1 špetka vegeta
feferonky
2 ks klobása
600 g kuřecí prsa
1 špetka kari koření
20 dkg anglická slanina
1 balíček tatarská omáčka
mletá pálivá paprika
Postup Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme kuřecí maso se lžící kečupu, hořčice, oleje a špetky vegety, soli a pepře. Zamícháme a necháme odležet. Mezitím oloupeme 4 cibule a nakrájíme je na kolečka, anglickou slaninu nakrájíme na čtverečky a klobásu na kolečka
Odležené maso napichujeme na jehly společně s anglickou slaninou a kolečky cibule s klobásou. Klademe na vymaštěný plech. Ražniči dáme zprudka zapéct na 200 °C na 8 minut. Poté podlijeme 1 dl vody, teplotu stáhneme na 180 °C a mírně pečeme 30 minut
K tomu si oškrábeme 10 menších brambor, které nakrájíme na hrubší kolečka. V míse smícháme brambory se lžící oleje, lžičkou soli a kari kořením. Brambory poklademe na plech a pečeme 15 minut v předehřáté troubě při 230 °C
K tomu si připravíme ďábelskou omáčku. Sáček tatarské omáčky smícháme s kečupem. Přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, pálivou papriku nebo feferonky. Tento pokrm můžeme ještě obohatit zeleninou
Kuřecí ražniči s klobásou a pečenými bramborovými dukátky podáváme jako chutný hlavní chod.