Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 100 g máslo 4 ks kuřecí řízek podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení 2 ks vejce strouhanka mléko bylinky 1 kelímek zakysaná smetana podle potřeby olej na smažení
Postup Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, poté lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se smetanou a podle potřeby rozředíme mlékem. Bylinky vybrané podle chuti nasekáme a smícháme se strouhankou.
Vzniklou vaječnou hmotou obalíme řízky a vložíme do strouhanky smíchané s nasekanými bylinkami. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso, případně můžeme celý postup ještě jednou opakovat, ale není nutné.
Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a potom stroužky vyndáme.
Do připraveného česnekového oleje klademe řízky a smažíme je po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát z řízků do ubrousku.
Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji ještě poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo. Pokrm ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.