Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
100 g máslo
4 ks kuřecí řízek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
mléko
bylinky
1 kelímek zakysaná smetana
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, poté lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme se smetanou a podle potřeby rozředíme mlékem. Bylinky vybrané podle chuti nasekáme a smícháme se strouhankou.

  2. Vzniklou vaječnou hmotou obalíme řízky a vložíme do strouhanky smíchané s nasekanými bylinkami. Strouhanku řádně přimáčkneme na maso, případně můžeme celý postup ještě jednou opakovat, ale není nutné.

  3. Česnekový olej vytvoříme tak, že necháme rozehřát potřebné množství oleje na smažení, až je olej skoro rozpálený, vhodíme do něj oloupané stroužky česneku. Česnek necháme osmažit do zlatavé barvy a potom stroužky vyndáme.

  4. Do připraveného česnekového oleje klademe řízky a smažíme je po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný olej odsát z řízků do ubrousku.

  5. Bylinkový řízek smažený na česnekovém oleji ještě poklademe tenkým plátkem másla, aby se krásně na řízku rozpustilo. Pokrm ihned podáváme s pečivem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!