Bylinkový nadívaný bůček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 kg vepřový bok
drceny kmín
na potření
2 stroužky česnek
nádivka
2 ks vejce
mléko
2-3 ks rohlík
2 ks vejce natvrdo
100 g měkký salám
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem a rozmočené rohlíky vymačkáme. K rohlíkům přidáme nasekané vejce, syrová vejce, jemně nakrájený nebo nastrouhaný salám a bylinky podle chuti. Na jaře můžeme použít i kopřivy. Podle chuti nádivku osolíme.

  2. Do bůčku prořízneme kapsu. Kapsu vytřeme utřeným česnekem se solí a lehce posypeme drceným kmínem. Pak bůček naplníme nádivkou. Kapsu spíchneme jehlicí nebo zašijeme, povrch osolíme a okmínujeme. Bylinkový nadívaný bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou a za občasného podlití pečeme v troubě asi 2 hodiny dozlatova.

  3. Hotový bylinkový nadívaný bůček nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Nadívaný bůček je dobrý s brambory nebo nastudeno s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!