Bylinkové provensálské máslo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
0.5 lžičky hořčice
1 lžička sardelová pasta
1 lžička sekaná pažitka
1 lžička provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rozměklé máslo dobře promícháme se všemi ingrediencemi. Vytvoříme z něj váleček, který zabalíme do pergamenového papíru nebo alobalu.

  2. Bylinkové provensálské máslo vložíme do ledničky ztuhnout. Pak máslo krájíme na plátky a použijeme na doplnění chuti různých druhů masa, na steaky, pečené ryby a drůbež. Bylinkové provensálské máslo můžeme použít na zjemnění polévek a omáček.

  3. Provensálské koření obsahuje tymián, bazalku, estragon, šalvěj, květ levandule a koriandr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!