Bylinkové masové válečky v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 lžic olivový olej na smažení
omáčka
1 stroužek česnek
2 lžíce olivový olej
1 lžíce sušené oregano
800 g konzervovaná rajčata
směs
2 stroužky česnek
sůl
100 g cibule
1 lžička mletý kmín
3 lístky čerstvý koriandr
10 g čerstvá máta
500 g hovězí mleté maso
30 g čersvá petrželka
100 g syrová klobása
1 ks čerstvé červené chilli
na ozdobu
200 g řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou petrželku s mátou nasekáme najemno. Peperončíno nakrájíme na kousky a zbavíme zrníček. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Společně vložíme s kmínem a koriandrem do mixéru a pár minut mixujeme.

  2. U klobásy stáhneme kůžičku a prsty rozdělíme do mletého masa. Rukama promícháme a přidáme bylinkovou směs, kterou jsme mixovali. Osolíme a prsty masovou hmotu dobře prohněteme.

  3. Lžící vždy vybereme část z masové směsi a rukama tvoříme válečky.

  4. Na olivovém oleji osmahneme rozmáčknutý česnek, který po chvíli odebereme. V rozehřátém oleji masové válečky dobře osmažíme z obou stran a necháme odkapat na kuchyňské utěrce od přebytečného oleje.

  5. Na další pánev s olivovým olejem a česnekem přidáme rajčata a dusíme přikryté několik minut. Po chvíli přidáme oregano, upečené masové válečky a přikryté vaříme dalších 10 minut.

  6. Voňavé masové válečky s bylinkami vyjmeme na talíř, polijeme troškou rajčatové omáčky a pokapeme jogurtem.

  7. Bylinkové masové válečky v rajčatové omáčce podáváme jako chuťovku i jako hlavní chod třeba s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!