Buřty na černém pivu s chilli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic cukr
8 ks chilli paprička
8 ks špekáček
4 lžíce sladký kečup
1 láhev černé pivo
1 ks velká červená cibule
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky pokrájíme tak, aby nám při pečení vznikla krásná mozaika. Do většího otvoru dáme měsíček cibule a jednu chilli papričku či beraní roh, když nechceme, aby nás to pálilo.

  2. Na pánev si dáme trochu vody a cukr, který necháme zakramelizovat. Pak přilijeme černé pivo a necháme chvilenku provařit, poté přilijeme kečup a vše nalijeme na špekáčky, které jsme si mezitím dali na pekáček.

  3. Pokud dáme chilli papričky, tak přidáme sladký kečup, když dáme beraní rohy, přidáme ostrý kečup.

  4. Buřty na černém pivu s chilli pečeme v torubě asi 20 minut při teplotě 180 °C.

  5. Buřty na černém pivu s chilli podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!