Burská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce cukr moučka
3 lžíce jablečný ocet
2-3 lžíce slunečnicový olej
1 konzerva neslazené kokosové mléko
150 g burská pomazánka s kousky
2 lžíce jemná kari pasta

Postup přípravy receptu

  1. Olej nalijeme do menší nádoby a na mírném plameni ho zahřejeme. Postupně do něj vmícháme pastu z kari a krátce ji osmažíme za stálého míchání. Potom přilijeme kokosové mléko, dobře směs zamícháme a mléko necháme 2 - 3 minuty povařit.

  2. Do teplého mléka vmícháme cukr, burskou pomazánku a omáčku okyselíme octem a podle potřeby osolíme. Omáčku vaříme dalších 5 - 10 minut za občasného míchání, aby se nepřipálila a byla hladká. Podle potřeby ji znovu ochutíme.

  3. Omáčka je báječná ke grilovanému kuřecímu nebo asijským masovým jídlům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!