Bulharská sarma recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg sádlo
1 sklenka kečup
2 dl smetana ke šlehání
1 plechovka rajský protlak
40 dkg kysané zelí
40 dkg zelné listy
nádivka
sůl
1 ks cibule
8 dkg rýže
50 dkg mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme trochu vychladit.

  2. Zatím si oloupeme cibule a nasekáme je. Polovinu cibule vmícháme do mletého masa. Do mletého masa také vmícháme uvařenou rýži a podle chuti nádivku osolíme a opepříme. Druhou polovinu cibule osmažíme na sádle dozlatova.

  3. Rozložíme si zelné listy a do každého dáme trochu masové nádivky a zabalíme je. Pokud se listy trhají, můžeme je trochu napařit.

  4. Na plechu smícháme smaženou cibuli, kysané zelí, smetanu, malou plechovku protlaku a malou sklenku kečupu. Na vše pak rozložíme masové balíčky. Troubu předehřejeme na 200 °C a bulharkou sarmu pečeme asi 30 minut.

  5. Upečené bulharské sarmy podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!