Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 5 lžic cukr 0,5 hrnků olej 5 ks vejce 0,5 hrnků mléko 1 l mléko 1 ks prášek do pečiva 25 dkg cukr krupice mletá skořice 2 ks vanilkový cukr 3 ks zakysaná smetana citronová kůra 25 dkg polohrubá mouka 3 ks vanilkový pudinkový prášek
Postup Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme ho vychladnout. Obvykle svaříme 1 litr mléka, 3 vanilkové pudinky a cukr podle chuti, jak má kdo rád sladké
Těsto si připravíme z 25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru, 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1 prášku do pečiva a lze i přidat citronovou kůru. Já citronovou kůru dávám, hezky těsto provoní. Všechno dohromady promícháme
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tuhý pudink lžící postupně naklademe na těsto vylité na plechu a dáme péct
Hned po vytažení z trouby rozetřeme na vanilkový koláč krém ze zakysané smetany, který si připravíme z 3 zakysaných smetan a 2 vanilkových cukrů, popřípadě i moučkového cukru podle chuti. Nakonec koláč se zakysanou smetanou posypeme mletou skořicí
Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou podáváme nakrájený na kostky ke kávě i čaji. Chutná výtečně!