Bulharská salsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce cukr
5 stroužků česnek
5 lžic olej
špetka sůl
2 ks cibule
2 kg rajče

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme. Zralá rajčata rozkrojíme na polovinu a na jemném struhadle směrem od rozkrojené půlky strouháme, až nám zůstane v ruce jen slupka.

  2. Nastrouhaná rajčata přidáme k lehce osmažené cibulce. Přidáme sůl, cukr podle chuti a česnek pokrájený na plátky. Salsu dusíme do husté konzistence, to znamená zredukovat nejméně o 1/3.

  3. Bulharskou salsu podává k pečeným paprikám, karbanátkům, k masu. Je velice výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!