Bůčková rolka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička vegeta
1 špetka muškátový oříšek
250 ml smetana ke šlehání
700 g vepřový bůček
podle chuti
sůl
mletý pepř
náplň
3 ks vejce
100 g šunka
1 ks kapie
1 lžíce sekaná petrželka
1 ks sterilované okurky

Postup přípravy receptu

  1. Bůček umeleme, přidáme šlehačku, mletý pepř, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a doplníme o vegetu. Bůčkovou směs dobře propracujeme a necháme 24 hodin uležet v chladu.

  2. Druhý den směs rozetřeme na potravinářskou fólii, poklademe plátky šunky, okurkou nakrájenou na slabé proužky. Z vajec připravíme smaženici a přidáme ji jako součást náplně. Přidáme na kousky nakrájenou kapii a nasekanou petrželku.

  3. Hmotu zatočíme do rolády a přeložíme do pekáče vyloženého alobalem. Bůčkovou rolku pečeme na 180 °C asi 40 minut.

  4. Bůčkovou rolku nakrájíme na plátky a podáváme jako chuťovku, s přílohou i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!