Bůčková roláda mojí tchyně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 ml mléko
500 g vepřový bok
mletý černý pepř
na potření
1 ks vejce
náplň
3 ks vejce
máslo
1 ks paprika
100 g anglická slanina
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Půl kila bůčku pomeleme, zalijeme mlékem a dobře zamícháme. Trochu hmotu osolíme a 12 hodin necháme v ledničce odpočinout. Víc jak 1kg bůčku jsou 2 menší rolády.

  2. Vejce rozklepneme a na másle připravíme míchaná vejce.

  3. Než začneme pracovat, pracovní desku si posypeme strouhankou, aby se maso nepřilepilo. Maso rozválíme na plochu asi 1cm vysokou. Placku masa osolíme, opepříme a naklademe plátky salámu. Na to roztáhneme míchaná vejce a poklademe ještě čerstvou paprikou. Plát masa srolujeme a dáme na plech. Bůčkovou roládu potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

  4. Upečenou bůčkovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory a čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!