Bůčková roláda mojí tchyně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 250 ml mléko 500 g vepřový bok mletý černý pepř na potření 1 ks vejce náplň 3 ks vejce máslo 1 ks paprika 100 g anglická slanina podle potřeby strouhanka
Postup Bůčková roláda mojí tchyně recept
Postup přípravy receptu
-
Půl kila bůčku pomeleme, zalijeme mlékem a dobře zamícháme. Trochu hmotu osolíme a 12 hodin necháme v ledničce odpočinout. Víc jak 1kg bůčku jsou 2 menší rolády.
Vejce rozklepneme a na másle připravíme míchaná vejce.
Než začneme pracovat, pracovní desku si posypeme strouhankou, aby se maso nepřilepilo. Maso rozválíme na plochu asi 1cm vysokou. Placku masa osolíme, opepříme a naklademe plátky salámu. Na to roztáhneme míchaná vejce a poklademe ještě čerstvou paprikou. Plát masa srolujeme a dáme na plech. Bůčkovou roládu potřeme vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Upečenou bůčkovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory a čerstvá zelenina.