Bůčková roláda 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 vejce
4 lžíce strouhanka
1 lžíce vegeta
1 lžička grilovací koření
1 lžička mletý pepř
1 lžička drcený kmín
4 lžíce hladká mouka
1 kg vepřový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Bůček, neměl by být moc libový, necháme mírně ztuhnout v mrazničce, aby se nám lépe krájel. Pak jej nakrájíme na kostičky velké 1x1 cm a postupně vmícháme koření, celá vejce, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme.

  2. Vzniklou hmotou plníme tlačenkový obal, řádně udusáme, aby nám nezůstal uvnitř vzduch. Vaříme dvě hodiny ve vodě, po deseti minutách obracíme.

  3. Po dvou hodinách bůčkovou roládu vyjmeme a necháme ve střevě úplně vychladnout. Vychladlé vyndáme ze střeva a dáme dochladit do ledničky

  4. Bůčkovou roládu podáváme s chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!