Řezy s kaštanovou náplní a karamelovou šlehačkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 dl olej
4 ks vejce
0,5 kostek máslo
1 lžíce kakao
3 dl mléko
3 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
6 lžic cukr krupice
3 lžíce cukr moučka
3 lžíce cukr krystal
6 lžic polohrubá mouka
tuk na vymazání
0,5 kg jedlé kaštany
1 balíček ztužovač šlehačky
2 balíčky šlehačka v prášku
mouka na vysypání
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kaštanové pyré. Kaštany na pyré dáme do vody a vaříme zhruba 45 minut. Po uvaření je oloupeme a i tu hnědou slupku uvnitř. Takto připravená jádra kaštanů rozmixujeme

  2. Na těsto vyšleháme celá vejce s cukrem. Přidáme olej, mouku, kakao, kypřící prášek a promícháme. Těsto dáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus potom necháme vychladnout na plechu

  3. Na náplň si z mléka a z vanilkového pudinku uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Máslo, cukr moučka a kaštanové pyré spolu utřeme a přimícháme do vychladlé kaše

  4. Na krém necháme zkaramelizovat cukr na pánvi, ale dříve než se úplně rozpustí, zalijeme ho mlékem. Zkaramelizovaný cukr necháme vychladnout a smícháme ho se šlehačkami, ztužovačem a vyšleháme

  5. Na korpus nejprve naneseme vrstvu náplně a poté vrstvu krému. Na vrchu ozdobíme hoblinkami z čokolády a necháme řezy v chladnu ztuhnout

  6. Řezy s kaštanovou náplní a karamalovou šlehačkou nakrájíme a podáváme jako výborný nadýchaný zákusek ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!