Bůčková bašta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
4 ks vejce
1 lžička vegeta
muškátový oříšek
mleté nové koření
1 kelímek smetana nebo šlehačka
mletý černý pepř
600 g prorostlý bůček
podle potřeby
sádlo na vymazání
na ozdobu
bylinky (petrželka, pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Libovější bůček umeleme, smícháme s kořením, solí, vegetou, vejci a šlehačkou. Necháme alespoň 4 hodiny uležet v ledničce.

  2. Pořádně pomastíme alobal sádlem, vložíme ho do chlebíčkové formy a naplníme masovou hmotou.

  3. Pečeme pomalu asi 3/4 hodiny.

  4. Bůčkovou baštu podáváme posypané oblíbenými bylinkami - pažitkou, petrželkou. Přikusujeme chléb nebo jako přílohu dáváme brambory apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!