Buchta s medem plněná marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
sůl
1 ks vejce
marmeláda
1 ks prášek do pečiva
200 g med
1 lžička skořice mletá
500 g hladká mouka
50 g tuk (Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr, sůl, tuk a lžíci vody pomalu a jemně rozpustíme v hrnci a necháme vychladit. Do vychladlé směsi přidáme vejce a skořici a důkladně vše rozmícháme

  2. Dále promícháme mouku s práškem do pečiva a postupně sypeme do hladké směsi, kterou neustále mícháme dokud nevypracujeme hladké těsto

  3. Troubu rozehřejeme na 200°C. Dvě třetiny těsta vyválíme na silnější plát, který dáme na vymaštěný plech a pomažeme zavařeninou. Ze zbylého těsta vyválíme slabší plát, který položíme navrch. Pečeme asi 20 minut

  4. Vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!