Buchta s bílým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
160 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
4 lžíce studená voda
na ozdobu
ovoce
krém
4 balíčky vanilkový cukr
400 g bílý jogurt
2 kelímky smetana ke šlehání
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání
na potření
2 kelímky ovocný jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu piškotového korpusu si vezmeme vyšší větší nádobu, protože v ní budeme šlehat těsto i s vyšlehanými bílky. Přidáme trochu studené vody se špetkou soli a vyšleháme bílky v tuhý sníh. Dále přidáme cukr se zbylými žloutky a opět chvíli šleháme, aby se žloutky dobře rozmíchaly. Potom vsypeme polohrubou mouku a nyní už mícháme vařečkou, abychom měli těsto stále nadýchané.

  2. Těsto vlijeme na plech nebo do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou. Pečeme asi 10 - 15 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Samozřejmě záleží na zkušenostech s vlastní troubou.

  3. Na krém vyšleháme smetanu do tužší konzistence. Potom přidáme vanilkové cukry, opět šleháme a nakonec vmícháme bílý jogurt.

  4. Upečený vychladlý piškot potřeme ovocným jogurtem podle toho, jaké ovoce budeme pokládat na krém. Na jogurt naneseme krém, který můžeme posázet různým ovocem (kiwi, třešně nebo mandarinky).

  5. Buchtu s bílým krémem nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!