Pangasius v jogurtové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
120 g máslo
2 ks paprika
5 lžic mléko
3 ks rajče
1 ks citron
2 ks mrkev
1 ks bílý jogurt
1 svazek jarní cibulka
2 lžíce sladký kečup
směs koření na ryby
1000 g filé pangasius

Postup přípravy receptu

  1. Pangasius filé rozkrojíme na poloviny a posypeme kořením na ryby. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na špalíčky. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme také na kolečka

  2. Na jogurtovou omáčku dohladka smícháme jogurt, vejce, mléko a kečup

  3. Máslo nakrájíme na plátky a rozložíme na dno remosky. Posypeme mrkví, rajčaty a paprikou a poklademe plátky ryby. Posolíme, poklademe plátky citronu a posypeme jarní cibulkou. Pečeme doměkka. Před dopečením polijeme pangasiuse jogurtovou omáčkou a chvíli zapečeme

  4. Pangasiuse v jogurtové omáčce podáváme s hranolky, ale výborně chutná i s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!