Buchta Fešák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
náplň
cukr
2 ks vejce
rum
1 lžíce solamyl
mléko
1 balíček vanilkový cukr
0.5 kg měkký tvaroh
těsto
0.5 sklenice olej
2 ks vejce
1 lžíce kakao
1 sklenice mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 sklenice cukr krupice
2 sklenice polohrubá mouka
Postup Buchta Fešák recept
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme cukr, mouku, mléko, olej, prášek do pečiva, vejce a kakao.
Náplň připravíme promícháním tvarohu s vanilkovým cukrem, vejci a solamylem. Podle potřeby zředíme mlékem, dochutíme cukrem a rumem. Rum můžeme nahradit rumovou esencí.
Plech vymažeme a vysypeme. Nalijeme těsto a po lžičkách na těsto dáváme náplň a roztáhneme vidličkou, tím vytvoříme mramorový vzhled.
Buchtu Fešák upečeme ve vyhřáté troubě asi na 175 °C.
Buchta Fešák je dobrá ke kávě, na svačinu nebo jen tak jako sladká tečka po obědě.