Buchta Fešák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
2 ks vejce
rum
1 lžíce solamyl
mléko
1 balíček vanilkový cukr
0.5 kg měkký tvaroh
těsto
0.5 sklenice olej
2 ks vejce
1 lžíce kakao
1 sklenice mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 sklenice cukr krupice
2 sklenice polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme cukr, mouku, mléko, olej, prášek do pečiva, vejce a kakao.

  2. Náplň připravíme promícháním tvarohu s vanilkovým cukrem, vejci a solamylem. Podle potřeby zředíme mlékem, dochutíme cukrem a rumem. Rum můžeme nahradit rumovou esencí.

  3. Plech vymažeme a vysypeme. Nalijeme těsto a po lžičkách na těsto dáváme náplň a roztáhneme vidličkou, tím vytvoříme mramorový vzhled.

  4. Buchtu Fešák upečeme ve vyhřáté troubě asi na 175 °C.

  5. Buchta Fešák je dobrá ke kávě, na svačinu nebo jen tak jako sladká tečka po obědě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!